2012. november 29., csütörtök

Hozzon az Angyal Kézműves ajándékot!

Igen, hozzánk az Angyal jár, nem a Jézuska. Az Angyalok többen vannak és így sokkal gyorsabban megjárják, hogy utána visszamehessenek Jézuska születésnapját ünnepelni, mert az Ünneplésük miatt, úgymond Jézus Szülinapi bulija miatt van annyi szeretet akkor a világban. Tudniillik szeretet konfettit szórnak szét a levegőben a bulin :) 

Nah de nem is ez volt a célom, hogy ezt megírjam. Azon gondolkoztam, hogy az ember úgyis olyan sok pénzt hagy ott a boltokban, mert fontosak a szeretteink. Miért ne hagynánk a pénzünket olyan helyen ahol bizony nagyon jól jön?! Sok alkotó van már "onlineszerte" és a postát várni is majdnem olyan izgalmas, mint sorban állni :). Értem én, hogy kézzelfoghatóbb meg miegymást... de gondoljunk csak bele... egy kézzel készült ajándékban lélek van, szeretet van és duplán okozhatunk igazi örömet, mert sokan a napi betevőjüket keresik meg egy-egy alkotásukkal, és így nem csak azt tesszük boldoggá akit megajándékozunk, hanem azt is akitől rendelünk. 

Értem én, hogy olyan problémák merülnek fel, hogy "jajj akkor írni kell neki e-mailt, hogy megkérdezzem mennyibe kerül, és olyan ciki ha nincs rá pénzem" vagy hogy " és akkor most komolyan fizessek még azért is hogy a postás elhozza, az olyan kidobott pénznek tűnik" esetleg hogy "nah de honnan tudjam, hogy nem ver át?" Ezek mind-mind érthető "kifogások". De elárulok Nektek egy titkot: Az alkotó is ember, megérti ha válaszolsz neki, hogy köszönöd szépen, de ezt a pénzt neked nem éri meg. A benzin is pénzbe kerül amivel elkocsikázol a plázába - igen tudom, hogy a buszbérlet amúgy is megvan :) - és az idő amit a tömegnyomorban töltesz is eltölthető hasznosabban... arról a sok fölösleges dologról nem is beszélve amit meg bepakolsz a kosárba "ha már ott vagy" és "jajj de olyan cukki...ez meg olyan finooom", holott igazából semmi értelme nincs megvenni. És hogy átvernek-e az alkotók? Általában ezt jól ki lehet szűrni...akinek hosszabb múlttal rendelkező oldala van, aki szívesen ír blogot, aki reagál az olvasóira, a hozzászólásokra, akinél olvashatjuk, hogy vannak elégedett "ügyfelek" azokban bátran megbízhatunk...és ne várjuk el tőle, hogy először küldje el a csomagot és azután mi fizetünk... a boltban sem fizetünk úgy, hogy kisétálunk az áruval aztán majd visszamegyünk fizetni, nem igaz? :)

Nah nem akartam én ilyen hosszan írni, csak elragadott a hév. Inkább csak ajánlani akarta Nektek egy-két alkotót akitől igazán értékes ajándékot vásárolhattok. (csak figyeljetek oda, hogy meddig vesz fel rendelést)

Íme egy rövid lista, a teljesség legapróbb igénye nélkül, azokról akiket ajánlok

Kozmetikumot vennél valamelyik drogériában Édesanyádnak, Nagymamádnak, Barátnődnek? Nézz szét inkább Eszter falusi portékái között!
Fürdősó Esztertől
Egy klassz sapka vagy hajbavaló jó lenne Unokahúgodnak vagy legjobb Barátnőd kislányának? Ne járj üzletről üzletre mert a mai "divat" nem biztos, hogy megfelel a te ízlésednek. Csak ajánlani tudom Neked  Villangót!

Cuki sapi Villangótól
Valami jó festménynek bizonyára örülnének a Sógorodék?  Mutatok Neked egy-két igazán remek "falravaló" alkotót !

Egri Mónika a Mesék világába kalauzol.


A Dukai Festmények pedig szavakkal kifejezhetetlenek!

Ez a Dukai Festmény tavaszt hoz a házba

Egy baba vagy egy aranyos játék állatka a karácsonyfa alatt örömmel töltené el Kislányodat  vagy Keresztlányodat? Ne a műanyag, kemény "zajos" babák mellé tedd le a voksod! Nézz szét Vicger oldalán de Nagyi Textilkuckójába is nézz be, főleg mert itt nem csak gyerekeknek való szépségek vannak, hanem Feleségedet, Nővéredet is meglepheted valami szépséggel!


Vicger által készített Waldorf baba

Nagyi Textilkuckójának Lakói
Nagyi Textilkuckójának Szépségei
Valami klassz ruhával jó lenne meglepni a Húgodat? Nekem nagy kedvenceim mostanában Süel és Zoe Phobic !

Süel
Zoe Phobic
Foltfészek-től vagy Erikamunkái-tól vásárolt táskának vagy neszesszernek biztosan nagyon örülne Barátnőd, de ha Zumbázik, akkor egy percig se gondolkodj, Cheorsi Zumbag-je a Neki való ajándék!

Erikamunkái csodás tolltartói

Cicaőrülteknek különösen! :) Foltfészektől.
Cheorsi Zumbagja a Zumbások között tuti siker!

És a Karácsonyfa alól egy lányos házból idén sem hiányozhatnak az egyedi ékszerek! Itt beszéljenek elsősorban a képek! Linket a képek alatt találhattok az oldalukra.
Cute World
Majmóca Ékszerei
Thimmyke design

Csutiorsi


Nehezemre esik abbahagyni, mert rengeteg szépség van még mindenfelé...Mi ebből a konklúzió? Van választék bőven!!! Ahogy végignézem a listát, igaz, hogy inkább lányoknak, nőknek szóló ajándékokat mutattam be, de pl a Meskán, ahol szintén érdemes szétnézni, van külön Férfiaknak mappa!
Természetesen nem leszek álszent, magamat is ajánlom :) De ez a bejegyzés nem erről szólt most :)

(az alkotók "éppen most eszembe jut" - ás sorrendjében vannak feltüntetve :) Semmilyen prioritás nincs és aki lemaradt a listáról annak a munkáját lehet, hogy még jobban szeretem mint esetleg azért aki felkerült...de ha mindenkit fel akarnék sorolni sosem jutnék a végére :)  ):Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése